DRV De Zwaluwen is bezig om een afdeling voor MTB-ers gestalte te geven. Er zijn vele MTB-ers in de regio actief. Een fraaie route met in totaal bijna 100 km parkoers is gereed gekomen door intensieve voorbereidingen van een vaste kern MTB-ers in samenwerking met het IJssellandschap. Vanuit de groep van MTB-ers ontstond de behoefte aan aan verenigingsverband. Dit is opgepakt door die vaste kern en DRV De Zwaluwen.

Die vereniging is in 1948 opgericht: Deventer Ren- en Toervereniging De Zwaluwen. Begin jaren 80 is de club gesplitst in een race (DRV) en tourclub(TV). Er zijn dus nu twee Zwaluwen-verenigingen in Deventer. De beide verenigingen hebben onlangs contact met elkaar gehad. Zij zullen in 2014 metelkaar in gesprek gaan over de ontwikkelingen in de regio.

Wat kan een lidmaatschap van DRV De Zwaluwen bieden aan deze enthousiaste groep MTB-ers.

Onze visie anno 2013-2014:
Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen op sportief niveau zal onze vereniging het perspectief wat verschuiven. Daar waar het voorheen altijd een vereniging was die puur wedstrijdrijden faciliteerde, is het nu meer een vereniging voor wielersportliefhebbers met een competitieve instelling. Dus wat ruimer. De vereniging richt zich ook meer op fietsers die wellicht willen kennismaken met meer competitief fietsen voor zowel jongeren als senioren. Hiervoor ontplooit de vereniging activiteiten om dit te stimuleren. Wij doen dat in de vorm van begeleiding van jeugdrenners, G-renners, organiseren opstaptrainingen, trainingswedstrijden, clinics en het organiseren van KNWU wedstrijden. Hierbij richten we ons op de weg, cyclocross en ATB. Om dit alles mogelijk te maken is de club er niet alleen voor jou, maar ben jij er ook voor de club. Lidmaatschap hoeft niet langer meer gekoppeld te zijn aan een wedstrijdlicentie. Een basislicentie bij de KNWU biedt ook opstapmogelijkheden.

Concreter: Wat gaat "de Zwaluwen" doen?
Alle activiteiten zijn bedoeld voor zowel tour- als race renners ; MTB en wegfietsers.

 • Vaste trainingsavond in de zomertijdperiode. Zowel op de weg als in het bos:
  - Maandag (weg), rustige hersteltraining.
  - Dinsdag of woensdagavond MTB, alternerend met de zomeravondcompetitie op de weg.
 • Trainingen olv geoefende en geschoolde rijders.
 • Organiseren van prestatietocht, toertocht (Geef een Knuffeltocht in oktober) en evenementen met wedstrijd/competitie karakter op het Wechelerveld.
 • Clubkampioenschap MTB.
 • Trainingsweekend.
 • Clubavond met presentatie over techniek en achtergrond.
 • Uniforme clubkleding tegen gereduceerde aanschafprijs.
 • Deelname aan clubaktiviteiten op de weg: zomeravondcompetitie op het parkoers op Keizerslanden.
 • Regionale wedtrijdcompetities op afgesloten parkoersen voor diverse categorieën, waaronder 50 en 60 plussers.
 • Gebruik van wielerparkoers en kleedkamers tijdens clubevenementen.
 • Jeugdtrainingen: trainingen op de weg en in het veld.

Wil je lid worden meld je dan aan bij onze vereniging:
www.zwaluwendeventer.nl (ga niet door naar de link tvdezwaluwen)
Wil je op de hoogte blijven van activiteiten dan gebruiken wij daarvoor:

 

De Zwaluwen zullen voorlopig langs verschillende kanalen (potentiële) leden benaderen.

Namens de Zwaluwen en de initiatiefgroep MTB netwerk Deventer.

Arjan Adema, initiatiefnemer MTB netwerk Deventer, bestuurslid De Zwaluwen
Jan Brouwer, voorzitter DRV De Zwaluwen

 

DRV De Zwaluwen is bezig om een afdeling voor MTB - ers gestalte te geven. Er zijn vele MTB-ers in de regio actief. Een fraaie route met in totaal bijna 100km parkoers is gereed gekomen door intensieve voorbereidingen van een vaste kern MTB-ers in samenwerking met het IJssellandschap.  Vanuit de groep van MTB-ers ontstond de behoefte aan aan verenigingsverband.  Dit is opgepakt door die vaste kern en DRV De Zwaluwen. Die vereniging is in 1948 opgericht: Deventer Ren- en Toervereniging De Zwaluwen. Begin jaren 80 is de club gesplitst in een race (DRV) en tourclub(TV). Er zijn dus nu twee Zwaluwen-verenigingen in Deventer. De beide verenigingen hebben onlangs contact met elkaar gehad. Zij zullen in 2014 metelkaar in gesprek gaan over de ontwikkelingen in de regio.
 
Wat kan een lidmaatschap van DRV De Zwaluwen bieden aan deze enthousiaste groep MTB-ers.
 
Onze visie anno 2013-2014:
Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen op sportief niveau zal onze vereniging het perspectief wat verschuiven. Daar waar het voorheen altijd een vereniging was die puur wedstrijdrijden faciliteerde, is het nu  meer een vereniging voor wielersportliefhebbers met een competitieve instelling. Dus wat ruimer. De vereniging richt zich ook meer op fietsers die wellicht willen kennismaken met meer competitief fietsen voor zowel jongeren als senioren. Hiervoor ontplooit de vereniging activiteiten om dit te stimuleren. Wij doen dat in de vorm van begeleiding van jeugdrenners, G-renners, organiseren opstaptrainingen, trainingswedstrijden, clinics en het organiseren van KNWU wedstrijden. Hierbij richten we ons op de weg, cyclocross en ATB. Om dit alles mogelijk te maken is de club er niet alleen voor jou, maar ben jij er ook voor de club. Lidmaatschap hoeft niet langer meer gekoppeld te zijn aan een wedstrijdlicentie. Een basislicentie bij de KNWU biedt ook  opstapmogelijkheden.  
 
Concreter: Wat gaat "de Zwaluwen" doen?
Alle activiteiten zijn bedoeld voor zowel tour- als race renners ; MTB en wegfietsers.
Vaste trainingsavond in de zomertijdperiode. Zowel op de weg als in het bos:  Maandag (weg), rustige hersteltraining. Dinsdag of woensdagavond MTB, alternerend met de zomeravondcompetitie op de weg. Trainingen olv geoefende en geschoolde  rijders.
Organiseren van prestatietocht,  toertocht(Geef een Knuffeltocht in oktober) en evenementen met wedstrijd/competitie karakter op het Wechelerveld. Clubkampioenschap MTB.
Trainingsweekend
Clubavond met presentatie over techniek en achtergrond.
Uniforme clubkleding tegen gereduceerde aanschafprijs
Deelname aan clubaktiviteiten op de weg: zomeravondcompetitie op het parkoers op Keizerslanden. Regionale wedtrijdcompetities op afgesloten parkoersen voor diverse categorieen, waaronder 50 en 60 plussers.
Gebruik van wielerparkoers en kleedkamers tijdens clubevenementen.
Jeugdtrainingen : trainingen op de weg en in het veld.
 
Wil je lid worden meld je dan aan bij onze vereniging:
(ga niet door naar de link tvdezwaluwen)
Wil je op de hoogte blijven van aktiviteiten dan gebruiken wij daarvoor: de websitewww.dezwaluwendeventer.nl , de facebookpagina van de DRV de Zwaluwen. Tevens bestaat er een gesloten groep Vrienden van de Zwaluwen waar leden van de zwaluwen afspraken met elkaar maken en wetenswaardigheden met elkaar uitwisselen. Tot slot bestaat er de facebookgroep mountainbike netwerk deventer opgezet door Wilco Husmans. De Zwaluwen zullen voorlopig langs verschillende kanalen (potentiele) leden benaderen.
 
Namens de Zwaluwen en de initiatiefgroep MTB netwerk Deventer.
 
Arjan Adema, initiatiefnemer MTB netwerk Deventer, bestuurslid De Zwaluwen
Jan Brouwer, voorzitter DRV De Zwaluwen

Kalender MTB Senioren

loader

MTB links

Ga naar boven