WSV De Zwaluwen is in de eerste plaats een fietsvereniging. Maar naast het standaardprogramma biedt de vereniging sportieve en overige activiteiten.
De vereniging staat bol van de activiteiten. Hieronder een greep van het aanbod.

Sallandse Heuvelentocht
Ieder jaar op Eerste Pinksterdag organiseren we de Sallandse Heuvelentocht. Twee gepeilde routes van ca. 90 en 130 kilometer over onder meer de Holterberg, Lemelerberg en Luttenberg. Iedereen kan zich voor deze tocht inschrijven. Bij goed weer trekt de tocht altijd vele honderden deelnemers.

Clubweekend race
Het eerste weekend van september staat altijd in het teken van de Clubtweedaagse, of soms Clubdriedaagse als we kiezen voor een locatie wat verder weg, zoals de Eifel of de Ardennen. Soms vertrekken we op de fiets vanuit Deventer om ca. 150 kilometer verderop te overnachten en via een andere route weer terug te fietsen. Soms rijden we met auto’s naar het hotel om van daaruit twee of drie dagen te gaan fietsen.

Zomeravondcompetitie
Elke woensdagavond wordt er een clubcompetitie gehouden.

De Gentlemen’s race
Dit is een race waarbij twee wielrenners vanuit de club een team vormen. De een is wat sneller/getrainder dan de ander. Dit team kan met een goede samenwerking hoog eindigen.

Clubweekend MTB
Het tweede weekend van september staat in het teken van de MTB tweedaagse. Een clubweekend op een locatie wat verder weg.

Clinics
Op de wielerbaan van sportpark Keizerslanden organiseren we clinics voor beginners en gevorderden. Jong en oud.

Jeugdactiviteiten
Voor onze jeugdleden wordt veel georganiseerd . Enthousiaste vrijwillgers geven wekelijks trainingen en organiseren wedstrijden voor de MTB en race leden. Daarnaast doen ze mee aan toertochten om ervaring op te bouwen.

G-Renners
Ieder jaar organiseren we op ons eigen parcours op Sportpark Keizerslanden wedstrijden voor
G-wielrennen. Renners uit het hele land komen hierop af. Het tweejaarlijkse hoogtepunt vormen de Special Olympics. Een weekend lang staan alle G-sporten centraal.

Winteractiviteit
Omdat niet alle leden in de winter fietsen, organiseren we in februari altijd een leuke activiteit, die wordt gecombineerd met een borrel.

Nieuwjaarsborrel
We organiseren in januari onze Nieuwjaarsborrel. Een moment om weer even bij te praten en gezamenlijk plannen te smeden voor de zomer.

Fietsvakanties
Op eigen initiatief van leden worden er regelmatig binnenlandse en buitenlandse uitstapjes gemaakt. Diverse leden gaan samen een paar dagen tot een week ergens fietsen: op Mallorca, in de Alpen of Dolomieten. In de Facebook groepen wordt een oproep of voorstel gedaan.

En verder: informatieavonden over o.a. gezonde (sport) voeding, onderhoud fiets etc.
 

Ga naar boven