Op zaterdag 7 september organiseerde DRV de Zwaluwen een serie van wedstrijden op het clubparcours in Deventer.

Afgetrapt werd met de veteranenwedstrijd voor de 60+. Met ca. 30 deelnemers stond er een leuk en fanatiek peloton aan de start. Pas in de laatste ronden wist zich een kopgroep los te weken van het peloton. Joop Jansen wachtte de sprint niet af en soleerde in de laatste ronde naar de winst. Het podium werd compleet gemaakt door Piet Grutteke (2de) en Fred de Kinkelder (3e).

Pluvius had een appeltje te schillen met de veteranen 50+. Het peloton van goed 20 man werd getrakteerd op een ware zondvloed. Voor deze taaie rakkers gelukkig geen reden om massaal af te stappen. In het peloton ook vier Zwaluwen. Jan Brouwer, de praeses die vorige week nog won in Zutphen, Henri Emens, deze keer niet van suiker, Sjaak van Hal, de man van staal en Stijn Wiegerinck, die zijn eerste koers dit seizoen reed. Ook bij deze koers diverse uitlooppogingen maar zonder al teveel succes. De eindsprint werd gewonnen door Hermi Beute, nipt voor Henri Emens. Als 3e finishde Piet Kralt.Als toetje stond nog een Interclubwedstrijd voor Junioren/Sportklasse en Amateurs op het programma. Ca. 30 renners hadden zich niet door de regen laten weerhouden om naar Deventer af te reizen. Tijdens de koers geen regen maar wel een kletsnatte baan. Vanwege de modderspray leek er eerder sprake van een veldrit dan een wegwedstrijd. Ook bij deze wedstrijd diverse leden van de Zwaluwen aan de start (Jos de Jong, Michiel Hennekes, Stephan Edelijn, Jochem Aben, Siebe Vrieswijk, Jan van Oostrom en Jeroen Wolbrink). Dankzij goed afstopwerk van de Zwaluwen wist zich na een half uur een kopgroep van vijf los te weken met hierin Siebe Vrieswijk, Yannick Vrielink, Simon van Wijk, Bart van Dieren en Henk-Jan Borghuis). Jan van Oostrom en Jochem Aben probeerden later nog de sprong te wagen maar kwamen niet meer bij de kopgroep. Henk-Jan Borghuis won de sprint voor Siebe Vrieswijk en Yannick Vrielink. Een knappe prestatie van Yannick. Nog maar net 15 bewees Yannick goed mee te kunnen tussen de senioren. 

In de bijlage zijn de volledige uitslagen terug te vinden. Giorgio Renleo heeft een mooie fotoserie gemaakt van de Interclub wedstrijd. Foto's van de Veteranenwedstrijden zijn via deze link te vinden. Ook de Stentor was aanwezig, er staat een mooi stuk van in de maandagkrant (9 september).  

Ga naar boven