Als één van de favorieten ging hij van start en maakte dat meer dan waar. Siebe Vrieswijk won op maandag 1 april 2013 het clubkampioenschap 2013 van DRV de Zwaluwen. Favoriet Henri Emens, zaterdag nog winnaar in Almelo, kon zijn favorietenrol niet waar maken. Kanshebber Edwin Wielink kon door ziekte niet aan de start verschijnen.

Na enkele jaren van afwezigheid, omzwervingen bij de Zomeravoncompetitie, is het clubkampioenschap terug op de kalender en is met de Paasmaandag een oude traditie weer nieuw leven ingeblazen. De wedstrijd werd verreden op het nieuwe clubparkoers op sportpark Keizerslanden, samen met de leden van de ETP uit Zutphen.

Het eerste half uur bleef het peloton intact. Links en recht werden wat speldenprikjes uitgedeeld om de eigen benen en natuurlijk die van de concurrenten te testen. Siebe Vrieswijk trok er al vroeg op uit samen met Ynte de Vries. Vlak voor de vlucht was het peloton al in twee stukken gebroken en moesten zo'n 10 renners lossen uit de grote groep. Samen met eerst één ETP renner, en enkele ronden later met nog eens twee ETP renners, lukt het Siebe en Ynte het peloton voor te blijven. Een jacht door het peloton, opgezet door het nieuwe lid Coen Bosch, mocht niet baten. Het verschil liep terug van bijna één minuut naar 25 seconden maar dichterbij kwam de groep niet.

In de finale kon Ynte de Vries geen tegenstand meer bieden aan de ontketende Siebe Vrieswijk, die royaal wist te winnen. Met nog 3 ronden op het rondebord sprong achter de kopgroep Coen Bosch weg uit het peloton en legde zo beslag op de 3e plek. Henri Emens sprintte voor Jeroen Wolbrink naar de 4e plek.


Uitslag
1. Siebe Vrieswijk (amateurs)    
2. Ynte de Vries (sportklasse)
3. Coen Bosch (elite)
4. Henri Emens (masters 50+)
5. Jeroen Wolbrink (masters 40+)
6. Jan Brouwer (masters 50+)
7. Ron Waanders (masters 40+)
8. Giorgio Renleo (amateurs) DNF

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's zijn inmiddels ook toegevoegd aan ons album

Ga naar boven