Afgelopen zondag is het CK cross gereden op het parcours van de ETP in Zutphen. Onder prima weersomstandigheden zijn een zevental Zwaluwen met elkaar de sportieve strijd aangegaan op het prachtige clubparcours op Sportpark Zuidveen.

Opvallend was de droge staat van het parcours zo pas een week na het verdwijnen van de vele sneeuw. In totaal waren er van de 3 deelnemende verenigingen vele tientallen renners aanwezig en kreeg de wedstrijd zelfs een internationaal tintje door deelname van Zwaluw Niels Heuvelman die tegenwoordig in het land van onze Zuiderburen woont.

Na de start was het Eddy Grooters die direct de koppositie nam om deze vervolgens tot aan de meet niet meer af te geven. Direct daarachter lag allereerst Siebe Vrieswijk in tweede positie maar hij moest na een ronde toch zijn meerdere erkennen in de ervaren Ron Waanders die, op zijn robuuste 29" machine, heel even op stoom moest komen maar daarna door denderde om de tweede plek op de eisen. Siebe Vrieswijk kon zich uiteindelijk met een fraaie podiumplek zeer tevreden stellen.

De plekken 4 t/m 7 waren het toneel voor de iets minder sterke (cross) goden die onze club rijk zijn waarbij de zevende positie vanaf de tweede bocht na de start tot het laatst ingevuld werd door Ynte de Vries, die met de keuze voor zijn materiaal duidelijk de prioriteit op een lange levensduur had gelegd ten koste van het gewicht.

Aanvankelijk waren het Jeroen Wolbrink en Niels Heuvelman die telkens stuivertje wisselden op plek vier en vijf, op bescheiden afstand gevolgd door Paul Leerkes die door een te licht afgesteld pedaal als laatste bij de start weg was. Op zo'n driekwart van de koers begonnen de benen van Niels toch wat moeite te krijgen met het vele korte aanzetwerk en kon Jeroen een gat slaan. Dit werd opgemerkt door Paul die daarop een tandje bij schakelde en zo nog in de laatste ronde Niels kon passeren.

Bij de finish was het een gezellige drukte met toeschouwers en aanwezige familieleden die hun steun voor hun favoriete renners niet onbetuigd lieten. Onze juryleden voor deze dag, Arjen Bouwman en Radboud Jorna, hadden weinig moeite met het optekenen van de juiste volgorde van aankomst.

Na afloop volgde in de kantine van de ETP onder genot van een kop koffie de prijsuitreiking. Al met al was het voor iedereen een zeer geslaagde ochtend en mogen we in dit kader zeker niet de fantastische inzet van alle vrijwilligers van de ETP vergeten te noemen.

Deelname en uitslag:
1.Eddy Grooters

2.Ron Waanders
3.Siebe Vrieswijk
4.Jeroen Wolbrink
5.Paul Leerkes
6.Niels Heuvelman
7.Ynte de Vries

Foto verslag

Showcase data is not configured
 

Ga naar boven