De vrouwengroep is in juni 2014 gestart. Met groot succes. Het is een gezellige groep vrouwen en allemaal houden ze van fietsen. Gemiddeld rijden we 26 km/uur. Dat doen we op donderdagavond en zondagmorgen.

Voor sommige vrouwen is de stap om te gaan fietsen in een gemengd peloton te groot en zijn ze bang om te vallen. In de vrouwengroep tref je meer wielrensters die deze angst in het begin ook hadden. Zij helpen je er snel overheen. Als je het spannend vindt om in het peloton te fietsen, dan blijft één van ons samen met jou een stuk achter het peloton fietsen, zodat je stap voor stap kan wennen. Ben je halverwege de route bang dat je de afstand niet aankunt, dan rijden we de kortste weg naar huis. Het motto is immers: samen uit, samen thuis.

Fiets je een keer mee? Leuk! Want fietsen in ons vrouwenpeloton is: werken aan je conditie en je hoofd lekker leegfietsen. Meld je aan via een van de bestuursleden, zij introduceren je bij één van de wegkapiteins. Je kan vrijblijvend drie keer meefietsen en bent daarvoor verzekerd via de NTFU.

Wil je liever eerst meer zelfvertrouwen krijgen? Kom dan naar een van onze clinics die we samen met de racevereniging elke twee weken organiseren van april tot september.

Als je lid wordt van de Vrouwengroep houden we je via Facebook de hoogte. Niet alleen over de ritten, maar we delen ook informatie over leuke, handige en interessante fietstips.

 

Ga naar boven